Bezowa Oferta

UWAGA 🙂

Dzień dobry 🙂 Nim zamówisz tort bezowy koniecznie przeczytaj:
  • moje torty bezowe są jak płatki śniegu – każdy jest inny. Nigdy nie zrobiłam 2 identycznie wyglądających bez. Zdjęcia z oferty są poglądowe.
  • do zdobienia nawet konkretnych smaków (np. beza malinowa) wykorzystuję dostępne owoce, zazwyczaj są to: borówki, maliny, truskawki, granat – jeśli nie lubisz, któregoś z nich koniecznie mi o tym napisz.
  • krem do bezy robiony jest na bazie bitej śmietany. Bezy są bezglutenowe. Nie używam żelatyny.
  • bezę najlepiej odebrać w dniu, w którym będzie jedzona. Jest to bardzo delikatne ciasto, na drugi dzień w smaku pozostanie taka sama, ale  pierwszego dnia lepiej wygląda.
  • podczas przewożenia bezy: bądź delikatny i omijaj dziury 🙂 w miarę możliwości jak najszybciej wstaw ją do chłodnego miejsca. Beza bardzo nie lubi ciepła.
  • bezy często delikatnie się zapadają – to normalne 🙂
  • moje bezy są z wierzchu chrupiące w środku piankowe – dlatego są bardzo delikatne.

Cennik standardowy:

Tort Bezowy o średniy około 28cm (dzieli się na 10-12 kawałków) – 100zł Powyżej 5 bez – cena do uzgodnienia
Tort Bezowy o średnicy około 20cm – 70zł

Mini Bezy z kremem – 15zł sztuka (przy zakupie większej ilości – od 10sztuk – cena do uzgodnienia)

Suche beziki smakowe –  10zł/100g Smaki: kokos,tradycyjna beza, czoko mięta, różany

Zdobienie dodatkowo kwiatami – 40zł

Jak złożyć zamówienie – ZASADY ZAMAWIANIA:

Wyślij sms 506 915 314 w treści zamówienia podaj: 
smak, wielkość, dodatki czekolada lub polewa karmelowa, owoce oraz numer telefonu.
Dzień przed odbiorem koniecznie prześlij SMS-em potwierdzenie zamówienia 
(imię i nazwisko oraz zamawiana beza).
UWAGA: Bez potwierdzenia beza nie zostanie wykonana.
Cennik dotyczy wyłącznie zamówień składanych od 21 do 24 grudnia

Dodatkowe ŚWIĄTECZNE smaki Bez:

  • czekośliwka z cynamonem
  • piernikowa beza z kremem cytrusowo korzennym
  • suche smakowe beziki o smaku pierniczkowym

Smaki do wyboru:

Do wyboru na zwykłej białej bezie lub różowej (barwionej barwnikiem spożywczym)
  • owoce leśne – krem kwaskowaty
  • malina – kwaskowaty
  • truskawka
  • mango
  • masło orzechowe ze słonymi orzeszkami i karmelem – bardzo słodki smak 🙂
  • czeko owoce leśne lub czeko malina (krem na bazie gorzkiego kakao) – smak kwaskowaty
  • czekoladowy – słodki smak, krem na bazie czekolady
  • cytrynowy – bardo kwaśny, w kremie nie ma prawie w ogóle cukru
  • grejpfrutowy
  • pomarańczowy
  • oreo pavlova – inny typ pieczenia bezy – ciasteczka zapiekane są w bezie, dlatego jest jednopiętrowa i bardzo słodka. wykonuję tylko w dużym rozmiarze.
  • Beza z różanym kremem – krem kwaskowaty, robiony na bazie kremu z cytryny
  • różana malina – beza o smaku różanym z kremem malinowym (lub dowolnym innym kremem)

Przykładowy wygląd:

więcej zdjęć znajdziesz na moim FB always and forever hungry lub Szczecińska Beza

zdobienia kwiatami:

  

 

Odbiór: Sikorskiego 8 – lokal Szczecińska Beza